Helende reis

De Helende Reis: Een Reis naar Innerlijke Vrijheid

Ik geloof sterk in het bestrijden van vuur met liefde, en dat is precies wat de Helende Reis van Brandon Bays doet. Het is echt een ontdekkingsreis, een helende reis waar je afdaalt naar de diepste lagen van je pijn en uiteindelijk landt in de onuitputtelijke bron van je essentie.

Eenmaal bij deze bron heeft dit een positieve impact en verandert het je leven ingrijpend. Het wordt vaak beschreven als thuiskomen. Je voelt je vernieuwd, vrijer, meer open, bevrijd van wat je ook maar vasthield. Het is een methode waarmee je jezelf kunt genezen van levenslange emotionele en fysieke blokkades.

Hoe werkt de Helende Reis?

In het leven maken we gebeurtenissen mee waarbij we de emoties die daarbij aanwezig waren inslikken en verstoppen. Op dat moment kiezen we ervoor die emoties niet te voelen en leren we bepaald gedrag aan als zelfbescherming. De gebeurtenis en herinneringen krijgen een plek in ons onderbewuste, terwijl de ingeslikte emoties ergens in ons lichaam worden opgeslagen. Dit is niet zichtbaar aan de buitenkant. Wat overblijft, is bepaald gedrag of onverklaarbare emoties, samen met mogelijk zichtbare fysieke problemen.

Een Helende Reis onthult deze opgeslagen emoties op celniveau en nodigt je uit om ze te voelen. Deze emoties, die diep geworteld zijn, kunnen op die manier worden losgelaten en het lichaam voorgoed verlaten.

Het kan zijn dat je je bewust wordt van bijbehorende herinneringen, en dat is juist goed. Het geeft je de mogelijkheid de weggestopte emoties die aan die herinneringen zijn verbonden, alsnog te uiten. Als je tijdens de reis alles hebt kunnen zeggen wat gezegd moest worden, zul je merken dat er innerlijke rust ontstaat; vergeving is hierbij een belangrijk proces.

Dit gebeurt bijna automatisch omdat je de lading van de gebeurtenis hebt gehaald. Hiermee stel je je lichaam in staat verdriet, pijn en oude bagage definitief los te laten. Dit verklaart waarom mensen zich na een Helende Reis zo bevrijd en opgelucht voelen, vandaar ook de naam 'de Helende Reis'.

Voorbeelden van klachten voor een Helende Reis:

 • Angst(en)
 • Boosheid
 • Burn-out
 • Chronische klachten
 • Depressie
 • Eenzaamheid
 • Faalangst
 • Perfectionisme
 • Gevoel van afwijzing
 • Hoofdpijnklachten
 • Vermoeidheid
 • Somberheid
 • Vastgezette rouw en verlies.

Voor wie?

Iedereen kan eigenlijk een Helende Reis maken. Ook preventief kun je eens of meerdere keren per jaar een Helende Reis maken. Als behandelaar/coach begeleid ik je op een prettige en veilige manier tijdens jouw Helende Reis, en het is heel eenvoudig.

Je hoeft niets voor te bereiden of te doen. De Helende Reis duurt gemiddeld 1,5 uur.

Opmerking: Als je een psychiatrische diagnose hebt, is de Helende Reis helaas geen geschikte methode. In dat geval vraag ik je hierover eerlijk te zijn.

Na de Helende Reis raad ik je aan om niet meteen op te gaan in de drukte van de dag. Je lichaam is aan het herstellen en heeft rust nodig. Drink ook voldoende water, zodat het lichaam haar afvalstoffen kan afvoeren.

Als nazorg van een Helende Reis hebben we naar behoefte nog telefonisch contact om te kijken hoe het met je gaat en of er fysiek en/of emotioneel iets is veranderd in contact met anderen.

De Helende Reis is overigens geen vervanging voor andere genezingsmogelijkheden, zowel op alternatief als regulier gebied.