Beschermen van je energie

Een handleiding voor Balans en Welzijn

Aarden:

Begin de ochtend met aarden door je voeten stevig op de grond te plaatsen. Adem diep in door je neus en uit door je mond, of zucht hem uit. Vervolg dan je ademhaling via je de neus, terwijl je je bewust blijft van je voeten op de grond. Adem in naar je onderbuik en voel hoe de lucht door je benen naar je voeten stroomt. Dit kan je bijvoorbeeld ook doen als je ergens moet wachten in een lange rij. Visualiseer dat er wortels uit je voeten groeien, die zich met de aarde verankeren. Voel hoe deze wortels je stevigheid geven, alsof je verbonden bent met de kracht van de aarde zelf. Blijf rustig ademen en voelen. Misschien merk je dat je benen zwaarder worden of dat je begint te wiebelen. Neem de tijd om te voelen of stevig staat. Dit kan je al met 1 minuut bereiken.

Afschermen:

Na het aarden is het belangrijk om jezelf af te schermen tegen ongewenste energieën. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Denkbeeldige Jas: Visualiseer een denkbeeldige jas die je vanaf je voeten tot en met je kruin omhult. Maak de beweging alsof je de jas dichtritst vanaf je voeten naar boven, inclusief het optrekken van de capuchon over je hoofd.

Ei van wit licht: Stel je een ei voor ter grootte van jezelf, gevuld met stralend wit licht. Stap bewust in dit ei en spreek hardop of in gedachten uit: “Ei, bescherm mij 12 uur tegen energie van anderen.” Indien nodig, herhaal deze visualisatie gedurende dag.

Wanneer je merkt dat andere je energie wegnemen, kun je in gedachten zeggen: “Energie retour afzender met bewustzijn. Of alle energie, entiteiten en demonen die niet van mij zijn mogen met liefde terug naar het licht.

Avond- en ochtend routine voor volwassenen en kinderen:

Vooral gevoelige kinderen, maar ook volwassenen, kan een avond- en ochtendroutine helpen om de energie te beschermen en te herstellen:

In de avond douchen kan helpen om de dag los te laten. Tijdens het douchen, zeg hardop: “Alle energie, entiteiten en demonen die niet van mij zijn mogen met liefde terug naar moeder aarde. Visualiseer dan hoe de energie met de douchegel van je afspoelt het afvoer putje in. Als je in de avond niet doucht kan je dit voor het slapen gaan zeggen en i.p.v. moeder aarde zeg je terug naar het licht.

Energie terugroepen: Als je de energie die niet van jou is hebt terug gestuurd, roep je je eigen energie weer terug. Zeg: “Alle energie die ik vandaag verloren ben in het universum mogen simpel weg weer terug naar mij.” Als je dit met je kind doet dan spreek je de naam van je kind uit.

Dankbaarheid:

Noem elke avond de tijd om je dankbaarheid te uiten. Benoem drie dingen waar je dankbaar bent voor geweest.

Kinderen: Moedig je kinderen aan om ook dankbaarheid te uiten en te reflecteren op hun dag. Vraag e wat er vandaag niet zo leuk was, wat er wel leuk was, waar ze trots op zijn, en waar ze dankbaar voor zijn. Gevoelige kinderen zijn vaak geneigd om negatief te denken en te voelen. Door bewust deze oefening elke avond met ze te doen, leren ze dat niet alles zwart-wit is en dat er meer mooie momenten dan mindere momenten zijn.

Intentie:

Stel voordat je gaat slapen een intentie voor hoe je wilt gaan slapen en wakker wilt worden, en hoe je wilt dat de volgende dag verloopt. Formuleer een intentie altijd positief in de tegenwoordige tijd. Voorbeeld: “Vanavond ga ik moeiteloos en in overvloed slapen, en morgen sta ik uitgerust en vrolijk op. Of voor kinderen: Morgen zal iedereen liefdevol met elkaar omgaan.

Zuiveren van ruimtes op vakantie:

Op vakantie kan het wel eens voorkomen dat je in een huisje bent of in een hotelkamer waar je eigenlijk al voelt dat het niet fijn is. Of wellicht je ultra gevoelige baby of kindje heeft moeite met slapen in andere ruimtes. Ga in de kamer staan en zeg hardop: “alle energie, entiteiten en demonen die niet in deze kamer horen mogen met liefde terug naar het licht. Met deze intentie creëer je een harmonieuze omgeving waarin jezelf kunt opladen en ontspannen, waar je ook bent.

Laat een reactie achter